Universitat de València

I la memòria es va fer música

Publicat el: 25/04/2016 13:13

Sinopsi del capítol: En este capítol, el guia és un cantant de reggae, Mauricio Osorio, el qual vol fer un recorregut pels orígens de la música, en busca d'altres ritmes. Cap al segle XVI, junt amb els espanyols van arribar les seues creences i amb elles la música i els instruments, la guitarra, la bandola, el requinto, el tiple i d'esta mescla van sorgir els ritmes colombians, com el bambuco i la música andina.

“Espejo Retrovisor” és una sèrie de gènere documental produïda en 2010 amb motiu del bicentenari de la independència de Colòmbia. És una mirada prospectiva que analitza aspectes quotidians de la vida dels colombians que provenen o s'han desenvolupant a través d'aquests 200 anys de la nació per a donar dimensió al futur d’aquesta societat. Va ser produïda per 18 universitats colombianes per al Canal ZOOM. Les seues lents recorren el territori nacional de nord a sud i aborda fenòmens socials, culturals, polítics, econòmics, educatius i científics, que han donat forma al llarg de la seua història als trets d'identitat actuals de Colòmbia.

(Obra audiovisual de caràcter educatiu i cultural difosa sota el marc del conveni signat entre la Universitat de València i el Canal universitari ZOOM de Colòmbia el 20 de setembre del 2015 per a l'intercanvi d'obres amb fins de difusió cultural).

Veure vídeo