Universitat de València

Malaltia, mort i creences

Publicat el: 22/04/2016 14:24

Sinopsi del capítol: Un taxista, estudiant universitari i el seu passatger, un portador de VIH, durant el seu recorregut comencen una xarrada al voltant del tema de la mort. En l'Europa medieval la malaltia de la lepra, va produir aïllament i discriminació, als malalts, als que feien portar una campana que anunciava el seu pas, mentres que en Nueva Granada, les coses van ser encara pitjors. 33 milions de persones tenen VIH en el món, mentres que a Colòmbia hi ha més de 177 mil persones reportades, però a més de la càrrega de la malaltia han de patir la marginació social i el rebuig, a vegades fins de la seua pròpia família.

“Espejo Retrovisor” és una sèrie de gènere documental produïda en 2010 amb motiu del bicentenari de la independència de Colòmbia. És una mirada prospectiva que analitza aspectes quotidians de la vida dels colombians que provenen o s'han desenvolupant a través d'aquests 200 anys de la nació per a donar dimensió al futur d’aquesta societat. Va ser produïda per 18 universitats colombianes per al Canal ZOOM. Les seues lents recorren el territori nacional de nord a sud i aborda fenòmens socials, culturals, polítics, econòmics, educatius i científics, que han donat forma al llarg de la seua història als trets d'identitat actuals de Colòmbia.

(Obra audiovisual de caràcter educatiu i cultural difosa sota el marc del conveni signat entre la Universitat de València i el Canal universitari ZOOM de Colòmbia el 20 de setembre del 2015 per a l'intercanvi d'obres amb fins de difusió cultural).

Veure vídeo