Universitat de València

Cartes de navegació

Publicat el: 22/04/2016 14:15

Sinopsi del capítol: Una reflexió sobre el pas de més de 200 anys a través de les memòries, evocacions i experimentacions d'una realitzadora audiovisual entorn del nucli germinal d'una ciutat portuària amb vocació comercial però en la qual la seua situació actual dista bastant de les seues èpoques daurades i prosperes. Una mirada sobre el riu i les canelles com el lloc on convergeix el despunte d'una regió però també el seu primerenc i precipitat decaïment. Una decisió del govern local, una idiosincràsia particular, una indiferència al llarg dels anys cap al lloc i la gent que van determinar la vocació comercial en Barranquilla.

“Espejo Retrovisor” és una sèrie de gènere documental produïda en 2010 amb motiu del bicentenari de la independència de Colòmbia. És una mirada prospectiva que analitza aspectes quotidians de la vida dels colombians que provenen o s'han desenvolupant a través d'aquests 200 anys de la nació per a donar dimensió al futur d’aquesta societat. Va ser produïda per 18 universitats colombianes per al Canal ZOOM. Les seues lents recorren el territori nacional de nord a sud i aborda fenòmens socials, culturals, polítics, econòmics, educatius i científics, que han donat forma al llarg de la seua història als trets d'identitat actuals de Colòmbia.

(Obra audiovisual de caràcter educatiu i cultural difosa sota el marc del conveni signat entre la Universitat de València i el Canal universitari ZOOM de Colòmbia el 20 de setembre del 2015 per a l'intercanvi d'obres amb fins de difusió cultural).

Veure vídeo