Universitat de València

Viatge al cor de Barnuevo

Publicat el: 22/04/2016 13:50

Sinopsi del capítol: Un jove estudiant de geografia, emprèn un viatge a l'Equador seguint la ruta que 200 anys arrere va realitzar Francisco José de Caldas per a realitzar la cartografia de les quines en el sud del Virreinato de la Nueva Granada. En el recorregut gaudeix de la varietat de paisatges i comparteix amb investigadors el treball cartogràfic del científic payanés.

“Espejo Retrovisor” és una sèrie de gènere documental produïda en 2010 amb motiu del bicentenari de la independència de Colòmbia. És una mirada prospectiva que analitza aspectes quotidians de la vida dels colombians que provenen o s'han desenvolupant a través d'aquests 200 anys de la nació per a donar dimensió al futur d’aquesta societat. Va ser produïda per 18 universitats colombianes per al Canal ZOOM. Les seues lents recorren el territori nacional de nord a sud i aborda fenòmens socials, culturals, polítics, econòmics, educatius i científics, que han donat forma al llarg de la seua història als trets d'identitat actuals de Colòmbia.

(Obra audiovisual de caràcter educatiu i cultural difosa sota el marc del conveni signat entre la Universitat de València i el Canal universitari ZOOM de Colòmbia el 20 de setembre del 2015 per a l'intercanvi d'obres amb fins de difusió cultural).

Veure vídeo