Universitat de València

Violins negres

Publicat el: 22/04/2016 12:54

Sinopsi del capítol: La pràctica de tocar el violí en les cultures afrodescendents en el departament del Cauca ha sigut d'una gran tradició històrica que parteix de les gestes independentistes. Heretat dels missioners europeus és portat amb si pels negres fugits per a convertir-ho en un instrument que els ha donat identitat cultural amb les seues músiques d'arrels africanes fins al segle XXI.

“Espejo Retrovisor” és una sèrie de gènere documental produïda en 2010 amb motiu del bicentenari de la independència de Colòmbia. És una mirada prospectiva que analitza aspectes quotidians de la vida dels colombians que provenen o s'han desenvolupant a través d'aquests 200 anys de la nació per a donar dimensió al futur d’aquesta societat. Va ser produïda per 18 universitats colombianes per al Canal ZOOM. Les seues lents recorren el territori nacional de nord a sud i aborda fenòmens socials, culturals, polítics, econòmics, educatius i científics, que han donat forma al llarg de la seua història als trets d'identitat actuals de Colòmbia.

(Obra audiovisual de caràcter educatiu i cultural difosa sota el marc del conveni signat entre la Universitat de València i el Canal universitari ZOOM de Colòmbia el 20 de setembre del 2015 per a l'intercanvi d'obres amb fins de difusió cultural).

Veure vídeo